Over ons

Vaak krijg ik de vraag 'hoe kom je er zo bij om dit te beginnen'. 
Dat is best een lang verhaal maar ik zal het zo kort mogelijk vertellen.

Ik werkte destijds bij een farmaceutisch bedrijf op het gebied van klinisch geneesmiddelen onderzoek. 
In 2012 was ik in verwachting van ons eerste kindje. De zwangerschap verliep allemaal prima tot 30 weken.

Bij een routine controle bij 30 weken bleek dat  onze dochter in mijn buik een hersenbloeding had gekregen. De bloeding was dusdanig ernstig dat onze dochter geboren moest worden en direct moest worden geopereerd. 

Na een lange periode op de intensive care mocht onze dochter eindelijk naar huis. Maar, dat was geen onbezorgde tijd. Mijn dochter had wel wat overgehouden aan haar beproeving. 

Mijn dochter heeft cerebrale parese (spastisch). Dit betekent voor haar dat ze moeilijkheden ondervindt op het gebied van lopen. Ze kan lopen, maar geen lange stukken. Traplopen lukt alleen omhoog bijvoorbeeld. In de auto stappen lukt niet. Een hand kan ze niet goed gebruiken. Verder heeft ze een drain in haar hoofd. Diepte zien is lastig. Toen ze ouder was bleek dat onze dochter ook autisme heeft.

Werken in combinatie met een zorgintensief kind lukte niet. Ik moest iedere dag wel naar een dokter, therapeut of iets anders.

Dus ik zegde mijn baan op en zat thuis en zorgde voor mijn dochter. Vanwege de beperkingen van mijn dochter was ik op zoek naar speelgoed waar ze wat mee kon. In het begin kocht ik het nieuw. Later 2e hands. Ze kon er niks mee, dus ik verkocht het weer. Omdat ik thuis zat, ging ik het speelgoed uitzoeken. Dat vond ik leuk en was ook echt een beetje bezigheidstherapie.

Deze bezigheidstherapie is volledig uit de hand gelopen en heeft geresulteerd in deze website en een winkel in Dordrecht.

Alle opbrengst gaat naar mijn dochter.  
Van de opbrengst van de winkel hebben we pas een elektrische rolstoel voor haar gekocht. Deze kan ze met een joystick zelf besturen.  Dit lukt haar niet met een handbewogen rolstoel. Hierin moet ze worden geduwd. Ze is dan ook heel blij met haar nieuwe rolstoel. 
Ook hebben we een aanpaste fiets gekocht waar we samen op kunnen.

Verder zou Emma heel graag een eigen fiets hebben. We sparen nu voor een aangepaste fiets zodat ze ook een rondje kan fietsen.

Ook hebben we in de toekomst een bus nodig om de rolstoel in te kunnen vervoeren.


Onze dochter heet Emma. De winkel is naar haar vernoemd.

 

Sorteer op
© 2019 - 2024 Emmaspeelgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel